MidLance® model | Salariscalculator |Bonus | Vacatures | Werk | Banen | Jobs | Projecten | Opdrachten | ZZP | Freelance

MidLance®

Vast dienstverband | Meer vrijheid | Betere verdiensten

Voordelen

MidLance® model | Salariscalculator |Bonus | Vacatures | Werk | Banen | Jobs | Projecten | Opdrachten | ZZP | Freelance

MidLance®

Vast dienstverband | Meer vrijheid | Betere verdiensten

Voordelen

> 150%

hoger inkomen

12

super arbeidsvoorwaarden

>1000

potentiële klanten

70%

wordt later zzp-er

MidLance® van RedBlue

RedBlue professionals bepalen zelf in welke mate ze investeren in zaken als opleidingen, seminars, pc of gsm. RedBlue organiseert op professionele wijze een gevarieerd scala aan sociale evenementen. De opkomst is altijd hoog, maar de professional bepaalt zelf of hij komt.

Meer vrijheid en zelfstandigheid

Je hebt bij RedBlue een vast dienstverband, net als bij andere bedrijven. De voorwaarden voor variabele beloning zijn echter duidelijker en beter. RedBlue zorgt voor een goed basisinkomen, passende opdrachten, het vervoer en de administratie. Daarbij ontvangt de professional op basis van het aantal gewerkte uren nog een variabel inkomen. In de praktijk betekent dit dat medewerkers bij RedBlue al snel 150% of meer verdienen dan wat betaald wordt bij reguliere IT bedrijven.

Zekerheid vast dienstverband

RedBlue zorgt voor een goed basisinkomen, passende opdrachten, het vervoer en de administratie. Daarbij ontvangt de professional op basis van het aantal gewerkte uren nog een variabel inkomen. In de praktijk betekent dit dat medewerkers bij RedBlue al snel 150% of meer verdienen dan wat betaald wordt bij reguliere IT bedrijven.

150 tot 200% 

hoger inkomen 

70% kiest ervoor om na enkele jaren alsnog de stap naar freelance te wagen. Anderen voelen zich comfortabel bij het MidLance® model en kiezen ervoor om binnen ons bedrijfsmodel te blijven.

Springplank zelfstandigheid

Onze visie op werken

Slimmer

Werk is belangrijk. Het vervult de primaire behoefte aan inkomen, zekerheid, sociale contacten en ontplooiing. Dat zijn we vast met elkaar eens. RedBlue is het alleen niet eens met de manier waarop er door de meeste werkgevers invulling aan wordt gegeven. Wij vinden dat het slimmer kan.


Model

Daarom hebben we voor een ander ondernemingsmodel gekozen. Een bedrijfsmodel waar geen uitgaven worden gedaan aan zaken die niet bijdragen aan de basisbehoeften van senior IT professionals.  Dit model resulteert in lage overheadkosten, waardoor we beter invulling kunnen geven aan de primaire behoeften. 


Zekerheid

RedBlue zorgt voor zekerheid van passend werk en een goed inkomen. Daarnaast draagt RedBlue bij aan de juiste voorwaarden waarbinnen professionals op zakelijk gebied naar eigen behoefte invulling kunnen geven aan sociale contacten en ontplooiing.


Hoger inkomen

Je hebt bij RedBlue een vast dienstverband, net als bij andere bedrijven. De voorwaarden voor variabele beloning zijn echter duidelijker en beter. RedBlue zorgt voor een goed basisinkomen, passende opdrachten, het vervoer en de administratie. Daarbij ontvangt de professional op basis van het aantal gewerkte uren nog een variabel inkomen. In de praktijk betekent dit dat medewerkers bij RedBlue al snel 150% of meer verdienen dan wat betaald wordt bij reguliere IT bedrijven.


Zelf bepalen

RedBlue professionals bepalen zelf in welke mate ze investeren in zaken als opleidingen, seminars, pc of gsm. RedBlue organiseert op professionele wijze een gevarieerd scala aan sociale evenementen. De opkomst is altijd hoog, maar de professional bepaalt zelf of hij komt.

In de kern

Basissalaris en maandelijkse winstdeling

Medewerkers hebben een goed basissalaris en een flinke maandelijkse winstdeling, waardoor men gemiddeld 150 tot 200% meer verdient dan men gewend was. 

Fantastische secundaire voorwaarden

Daarnaast een mobiliteitsbudget voor bijvoorbeeld een vrij te kiezen leaseauto, 75% bijdrage aan het pensioen, een vaste maandelijkse netto onkostenvergoeding en nog veel meer fantastische secundaire voorwaarden.

MidLance®

Dit beloningsmodel gecombineerd met onze manier van werken heet MidLance®. Dat is een geregistreerd handelsmerk van RedBlue. Er worden helaas veel misleidende varianten in de markt aangeboden.

Springplank naar zelfstandigheid

RedBlue blijkt ook een mooie springplank naar zelfstandigheid te zijn. 70% kiest ervoor om na enkele jaren alsnog de stap naar freelance te wagen. Anderen voelen zich comfortabel bij het MidLance® model en kiezen ervoor om binnen ons bedrijfsmodel te blijven. Een hele groep zelfs al meer dan tien jaar. RedBlue is trots op deze mooie rol in de markt.

Waarom MidLance® ?

Voor senior professionals die uitgegroeid zijn bij de reguliere IT bedrijven.

Je wilt verder, maar freelance is net een stap te ver

MidLance® van RedBlue. Voor senior professionals die uitgegroeid zijn bij de reguliere IT bedrijven. Voor freelancers, die vinden dat het volledig zelfstandig ondernemen net te veel verantwoordelijkheid en risico met zich meebrengt. 

Zoals de naam al aangeeft, behelst MidLance® een ondernemings- en beloningsmodel dat een middenweg is tussen een vast dienstverband en freelancen.

De gulden middenweg

Zoals de naam al aangeeft, behelst MidLance® een ondernemings- en beloningsmodel dat een middenweg is tussen een vast dienstverband en freelancen. Kort gezegd betekent dit dat de medewerker een vast dienstverband heeft met een marktconform basissalaris en daarnaast een flinke bonus voor ieder gewerkt uur, die maandelijks wordt uitgekeerd. Bereken met onze Salariscalculator wat dit in jouw situatie betekent.

Net als het basissalaris, is er op het gebied van de secundaire arbeidsvoorwaarden weinig verschil met een regulier vast dienstverband.

Zekerheid en toch meer vrijheid

Net als het basissalaris, is er op het gebied van de secundaire arbeidsvoorwaarden weinig verschil met een regulier vast dienstverband. Wel hebben medewerkers in grotere mate invloed op de keuze van een opdracht, opdrachtlocatie, het tarief, het soort vervoer, opleidingen e.d.

MidLance® Totaalpakket

Het basissalaris is je bruto salaris zonder bonus.

Basissalaris

Het basissalaris is je bruto salaris zonder bonus.

Als je bij RedBlue komt werken en je hebt in een regulier dienstverband bij een IT bedrijf of een eindgebruiker gewerkt, dan nemen we jouw huidige bruto maandsalaris als uitgangspunt om samen in alle openheid een verstandige afspraak te maken over je basissalaris bij RedBlue en het interne tarief (soort interne kostprijs per uur) dat daaraan gekoppeld is.

Op grond van hoogte van jouw basissalaris wordt de interne kostprijs per uur bepaald.

Bonus

Op grond van de hoogte van jouw basissalaris wordt de interne kostprijs per uur bepaald. 

Deze interne kostprijs wordt vertaald naar een intern uurtarief.

Van het verschil tussen jouw uurtarief bij de klant en jouw interne uurtarief krijg jij 70% voor elk gewerkt uur als bruto bonus uitbetaald.

Door dit variabele salaris wordt jouw basissalaris verhoogd tot 150% á 200%.

Deze bonus wordt direct uitgekeerd in de maand die volgt op de maand waarin je hebt gewerkt.

Naast het basissalaris en de variabele bonus, heb je ook nog 12 prachtige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Secundaire voorwaarden

Naast het basissalaris en de variabele bonus, heb je ook nog 12 prachtige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ook als je niet werkt, dus tijdens vakantie, studie, ziekte of beschikibaarheid, beschik je over deze  voorwaarden. Ook op die zekerheid kun je dus bouwen.

Win-win-win

Winst professional

De professional kan zich in een beschermde zakelijke omgeving op eigen wijze ontplooien en heeft daarnaast nog eens 150% tot 200% van het salaris bij een regulier IT bedrijf.

Men is nauw betrokken bij de commercie, zonder de verantwoordelijkheid voor het werven van een opdracht.

Winst opdrachtgever

Als opdrachtgever heb je te maken met ervaren en sterk gemotiveerde professionals met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is nu eenmaal inherent aan het type mens dat zich bij RedBlue aansluit.

Door de lage overheadkosten hoeft daarvoor niet de hoofdprijs te worden betaald.

Winst management

Voor het management is het prettig werken, omdat zij zich door weinig overhead werkzaamheden kan richten op de hoofdzaken van de business. Hierdoor is er voldoende tijd voor sociale contacten met opdrachtgevers en professionals.

MidLance® Salariscalculator

Bereken wat je gaat verdienen


Toelichting rekenmodule

Voer het uurtarief in waarvan jij verwacht dat RedBlue dat kan factureren.

Voer het bruto basissalaris in dat je minimaal als vast component nodig hebt om je maandelijkse kosten te dekken. Als je op vakantie bent, ziek bent, een studie doet of niet ingezet bent, ontvang je het basissalaris. Ook alle secundaire voorwaarden lopen natuurlijk gewoon door. Het gemiddelde waar medewerkers bij RedBlue voor kiezen is € 3500.

Het parttime percentage geeft aan hoe je dienstverband bij RedBlue is. Het interne tarief bij een parttime dienstverband wordt hoger omdat verder alle secundaire voorwaarden, behalve het aantal vakantiedagen, gelijk blijven. Hierdoor wordt het bonusdeel dus voor een relatief groot deel lager.

De bonus is gelijk aan 70% van jouw verkooptarief per uur minus jouw interne kostprijs per uur.

De interne kostprijs is een vast component en is gebaseerd op het basissalaris dat we overeenkomen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Leaseauto, eigen auto of OV

€ 850,=

Mobiliteits-budget 

voor leaseauto, eigen auto of OV

voor iedereen, ook voor privé

+ Gratis

NS 

Business Card

voor iedereen,

ook voor privé

€ 75 netto per maand

€ 75,=

Onkosten-vergoeding

netto

per maand

8% vakantiegeld per jaar uitgekeerd in mei

8%

Vakantiegeld

per jaar

uitgekeerd

in mei

Dat klinkt als een droom

NIEUW

Onbeperkt 

vrije dagen

dat  klinkt als 

een droom

Voor vrije dagen naar keuze

NIEUW

Feestdagen ruilen 

voor vrije dagen naar keuze

I.p.v. de 5 wettelijke dagen

NIEUW

6 weken partnerverlof 
i.p.v. 5 dagen

75%

bijdrage pensioen

verzekering

100%

bijdrage 

WGA-gat verzekering

100%

bijdrage

WIA- Excedent

verzekering

Zelf bepalen of, wat, wanneer

Zelf

opleiding bepalen 

of, wat, wanneer

Dat regel je zelf.

Geen

mobiele telefoon en  pc 

vanuit RedBlue

 • € 850,= mobiliteits-budget voor leaseauto, eigen auto of OV
 • Gratis NS Business Card voor iedereen, ook voor privé
 • € 75,= onkostenvergoeding netto per maand
 • 8% vakantiegeld per jaar uitgekeerd in mei
 • NIEUW onbeperkt vrije dagen dat klinkt als een droom
 • NIEUW feestdagen ruilen voor vrije dagen naar keuze
 • NIEUW 6 weken partnerverlof i.p.v. de wettelijke 5 dagen
 • 75% bijdrage pensioen verzekering
 • 100% bijdrage WGA-gat verzekering
 • 100% bijdrage WIA- Excedent verzekering
 • Zelf opleiding bepalen of, wat, wanneer
 • Geen mobiele telefoon en pc vanuit RedBlue

Toelichting arbeidsvoorwaarden 

Vacatures

Reageer op de vacature die het meeste bij jou past.

Snelle sollicitatie

Laat een bericht achter voor een eerste oriëntatie.