MidLance® | Vacatures | Freelance | Werk | Banen | Opdrachten

FAQ's van anderen

Dat bedoelen we met open en helder

Vragen van anderen

Neemt RedBlue mijn leaseauto over van mijn vorige werkgever?

Ja, we nemen het contract van je leaseauto gewoon over van je huidige werkgever. Daarvoor hebben we alleen je kenteken en de naam van de maatschappij nodig.

Met welke klanten doet RedBlue zaken?

Op onze website staan de relaties waar onze mensen werkzaam zijn of zijn geweest. We doen echter zaken met veel meer bedrijven. Dat zijn:
-Diverse eindgebruikers
-Alle toonaangevend systemintegrators in Nederland
-Diverse gekwalificeerde collega IT bedrijven
Een passende opdracht met een marktconform tarief is voor ons en onze medewerkers het belangrijkste. Dat kan bereikt worden bij een eindklant, via een systemintegrator of via een collega IT bedrijf. Voorwaarde is dat we in alle openheid, eerlijke afspraken kunnen maken.

Huren jullie ook freelancers in?

Ja, wij huren freelancers in voor opdrachten waarvoor we geen eigen medewerkers beschikbaar hebben. Bij gelijke geschiktheid, gaat de voorkeur naar de medewerkers die bij RedBlue in vaste dienst zijn.

Ben je zelf verantwoordelijk het vinden van een opdracht?

Nee, de verantwoordelijkheid voor het vinden van een opdracht ligt bij RedBlue. In onze zoektocht zoeken we wel samenwerking met onze professionals. Samen maken we een actieplan.

Wat gebeurt er als je beschikbaar bent?

Als je beschikbaar bent, wordt je basissalaris doorbetaald en hoef je niet op kantoor te komen. Wel moet je goed bereikbaar blijven en beschikbaar zijn voor intakegesprekken. Ook vragen wij jou om je cv perfect bij te werken en adviseren wij je om de tijd te gebruiken voor bijvoorbeeld studie. De verantwoordelijkheid voor studie ligt echter bij jou.

Welke kosten kunnen nog van je bruto bonus afgaan?

Er zijn maar twee soorten kosten die van je bruto bonus kunnen worden ingehouden:
-Eigen bijdrage leaseauto als je een auto rijdt boven de € 850. (Lease je onder je budget van € 850, dan wordt de rest als bruto bonus uitgekeerd.)
-Kosten van een opleiding als je daarvoor zelf hebt gekozen.

Wanneer val je terug op je basissalaris?

Alleen in de volgende vier gevallen heb je een basissalaris:
 Als je beschikbaar bent
 Als je op vakantie bent
 Als je ziek bent
 Als je een opleiding doet
Oftewel, als je niet werkt.
We adviseren dus om te zorgen dat je basissalaris zo hoog is dat je normaal kunt leven. Als je het lager vaststelt, dan moet je maandelijks een deel van je bonus opzij zetten voor het geval je het nodig hebt.

Worden de kosten van beschikbaarheid verrekend?

Anders dan bij veel andere bedrijven, worden kosten van beschikbaarheid op geen enkele manier afgewenteld op onze medewerkers.
Het gebeurt bij andere bedrijven zelfs dat de medewerkers bij beschikbaarheid als inkomen een zogenaamd voorschot ontvangen en dus een schuld opbouwen.
Beschikbaarheid bij RedBlue wordt gedragen door RedBlue. Zo hoort het ook, vinden wij bij RedBlue.

Wat is een normaal basissalaris bij RedBlue?

Wat is een normaal basissalaris bij RedBlue?
Op dit moment varieert het basissalaris tussen de 2000 en 4000 euro. Gemiddeld is het basissalaris 3500. Afhankelijk van het door jouw gekozen basissalaris en het markttarief, zul je bij een fulltime inzet jouw basissalaris ongeveer verdubbelen. Bij het sollicitatiegesprek en de start van onze samenwerking, stellen we samen vast wat voor jouw situatie optimaal en verstandig is.