midlance-redblue-meer-vrijheid-betere-verdiensten

Midlance®

Zelfde werk • Meer vrijheid • Betere verdiensten

midlance-redblue-meer-vrijheid-betere-verdiensten-1

Midlance®

 Zelfde werk • Meer vrijheid • Betere verdiensten

125-175%

hoger inkomen

100%

regie over je opdrachten

100%

rust en veiligheid

95%

 wordt bij vertrek ZZP

Wat is Midlance® ?

Calculator met rode knoppen

125 tot 175% 

hoger inkomen 

Extra inkomen door flinke maandelijkse bonus per gewerkt uur 

Meer vrijheid en zelfstandigheid

Regie bij keuze en   voorwaarden van je opdrachten
Rode boei in blauw water

Zekerheid vast dienstverband

Vast dienstverband voor onbepaalde tijd, inclusief secundaire voorwaarden

Springplank naar zelfstandigheid

 Tussenstap om hierna alsnog volledig zelfstandig te worden

RedBlue over Midlance bij SBS6

In dit interview met SBS6 komt o.a. het Midlance®  ondernemings- en beloningsmodel van RedBlue kort aan bod. Een prachtige uitkomst voor professionals die freelance overwegen, maar dat net een stap te ver vinden.

Andere visie op werk

Samenwerken en beloning kan slimmer

Werk is belangrijk. Het vervult de primaire behoefte aan inkomen, zekerheid, sociale contacten en ontplooiing. Dat zijn we vast met elkaar eens. RedBlue is het alleen niet eens met de manier waarop er door de meeste werkgevers invulling aan wordt gegeven. Wij vinden dat het slimmer kan.

Ander ondernemingsmodel

Daarom hebben we voor een ander ondernemingsmodel gekozen. Een bedrijfsmodel waar geen uitgaven worden gedaan aan zaken die niet bijdragen aan de basisbehoeften van senior IT professionals. Dit model resulteert in lage overheadkosten, waardoor we beter invulling kunnen geven aan de primaire behoeften van medewerkers.

Zekerheid en ontplooiing

Binnen het bedrijfsmodel hebben medewerkers de zekerheid van voldoende passend werk en een hoger inkomen. Daarnaast is er een zakelijke omgeving gecreëerd waarbinnen ervaren professionals naar eigen behoefte invulling kunnen geven aan hun professionele ontplooiing.

Succes bij RedBlue door middel van Midlance

Midlance® 

Onze manier van samenwerken inclusief ons beloningsmodel hebben we in 2008 gedoopt tot Midlance®. Dat is sindsdien een geregistreerd handelsmerk van RedBlue. Er worden helaas uitgeklede varianten in de markt aangeboden. Dit is niet zoals ons Midlance® bedoeld is. Als er geen keurmerk aanwezig is, ben je dus gewaarschuwd.

Introductie Midlance®

Vast dienstverband

Je hebt in de Midlance® constructie bij RedBlue een vast dienstverband, net als bij reguliere consultancybedrijven. De arbeidsvoorwaarden zijn echter duidelijker, eerlijker en beter.

Bonus per gewerkt uur

Maandelijks ontvang je naast je basissalaris nog een variabel inkomen. Dat variabele inkomen verdien je elk uur dat je werkt. In de praktijk betekent dit dat medewerkers bij RedBlue zo'n 125% tot 175% meer verdienen dan wat betaald wordt bij reguliere IT bedrijven.

Hoe is dat mogelijk?

Dat kan omdat we de overheadkosten laag houden. We geven geen geld uit aan zaken waar senior professionals toch geen behoefte aan hebben. Daarnaast werken we super efficiënt met een zeer ervaren commercieel team.

Secundaire voorwaarden

Naast de hoge maandelijkse verdiensten heb je nog een hele lijst secundaire voorwaarden. Een mobiliteitsbudget voor bijvoorbeeld een vrij te kiezen leaseauto, 75% bijdrage aan het pensioen, een vaste maandelijkse netto onkostenvergoeding en nog veel meer fantastische secundaire voorwaarden (zie hieronder).

Beloning Midlance®

Bij RedBlue heb je een basissalaris, een maandelijkse bonus en secundaire voorwaarden:


BASISSALARIS

 • Het basissalaris bepaal je zelf.
 • Op grond van de hoogte van jouw basissalaris wordt de interne kostprijs per uur bepaald.
 • Deze interne kostprijs wordt vertaald naar een intern uurtarief.

BONUS

 • Van het verschil tussen jouw uurtarief bij de klant en jouw interne uurtarief, krijg jij 70% voor elk gewerkt uur als bonus uitbetaald.
 • Deze bonus wordt direct uitgekeerd in de maand die volgt op de maand waarin je hebt gewerkt.
 • Jouw basissalaris wordt dus maandelijks verhoogd met de bonus van vorige maand.
 • Medewerkers bij RedBlue verdienen 125% tot 175% van wat zij daarvoor verdienden.
 • Vraag een gesprek aan om jouw specifieke situatie door te nemen.

SECUNDAIRE ARBEIDSVOORWAARDEN:

 • Auto 850 euro voor leaseauto of eigen auto
 • NS Business Card naast de (lease)auto en ook voor privé
 • Onkostenvergoeding 75 euro netto per maand
 • Vakantiegeld 8% per jaar uitgekeerd in mei
 • Vakantiedagen 25 per jaar
 • Studiedagen 10 doorbetaalde dagen per jaar
 • Extra vakantiedag na elk dienstjaar!
 • Extra vakantiedagen bijkopen mogelijk
 • Pensioen bij Zwitserleven 75% betaald
 • Lease fiets ook naast een (lease)auto
 • Bedrijfsfitness tot 60% korting. Bijna alle sportlocaties in NL.
 • Sabbatical leave ondersteuning
 • WGA-gat verzekering 100% betaald
 • WIA-excedent verzekering 100% betaald
 • Bonusregeling bij aanbreng nieuwe collega
 • Opleidingen zelf fiscaal gunstig regelen
 • Telefoon en pc worden niet verstrekt

Beloningseffect  Midlance®

Hieronder zie je een voorbeeld van een situatie waarbij het verkooptarief 100 euro is. In het midden staat een gekozen basissalaris van 3000 euro. Je bruto maandinkomen wordt dan  8.116 euro.

Als je zou kiezen voor een lager basissalaris, dan zorgt dat voor een lagere kostprijs en dus voor een lager intern uurtarief en dus voor een hogere bonus. Je zal bij gelijke omstandigheden ook relatief meer verdienen, omdat je iets meer "risico" op je neemt.

Bij een hoger basissalaris werkt dit dus andersom. Een plaatje van het Midlance®-effect van RedBlue zegt meer dan duizend woorden:

Midlance Beloningseffect

Midlance® in de praktijk

Verantwoordelijkheid RedBlue

RedBlue is verantwoordelijk voor een goed basisinkomen, pensioen, mobiliteit, een goed klantennetwerk, het vinden van opdrachten, het plaatsen op opdrachten, field management gesprekken, financiële administratie en de organisatie van evenementen.

Verantwoordelijkheid medewerker

Jij bent als IT deskundige verantwoordelijk voor een goede invulling van je opdracht en je eigen professionele ontwikkeling.

Controle over je opdrachten

Bij het vinden van een nieuwe opdracht werken we graag samen, maar jij bepaalt zelf hoe intensief die samenwerking is. Elke potentiële opdracht wordt eerst met jou afgestemd. Jij bepaalt zelf of de opdracht geschikt is. Ook het tarief stemmen we af.

Vrijheid

Bij RedBlue ervaar je werkelijk vrijheid, want naast de controle over je eigen opdrachten en invloed op de voorwaarden, bepaal je zelf in welke mate je tijd en geld investeert in zaken als opleidingen, seminars, pc of gsm.

Sociale evenementen

RedBlue organiseert een paar keer per jaar op professionele wijze een gevarieerd scala aan sociale evenementen. Licht sportief of een keer cultureel, maar altijd laagdrempelig en culinair omlijst. Aanwezigheid is natuurlijk vrijblijvend, maar in de praktijk is de opkomst altijd ontzettend hoog.

Advies bij keuze voor Midlance®

Vangnet

Als je niet werkt, dus tijdens vakantie, studie, ziekte of beschikbaarheid, beschik je over het basissalaris en alle secundaire voorwaarden. Op die zekerheid kun je dus bouwen. Je hebt dan inderdaad geen bonus, maar ook geen stress. In tegenstelling tot freelance werk, waar je inkomen nihil is als je niet werkt.

Relatie basissalaris en bonus

Bij een lager basissalaris hoort ook een lager intern uurtarief en dat levert dus een hogere bonus op. Die relatie is echter niet lineair, maar progressief. Bij een gelijke verkoopprijs verdien je met een lager basissalaris in totaal namelijk ook relatief meer dan met een hoger basissalaris. Het accepteren van een lager vangnet wordt dus beloond met een relatief hogere bonus. Zo kan iedereen zelf kiezen wat bij de persoonlijke situatie past.

Bepalen basissalaris

Als je bij RedBlue komt werken, dan nemen we jouw huidige bruto maandsalaris als uitgangspunt om samen in alle openheid een verstandige afspraak te maken over je basissalaris bij RedBlue. Kijk goed naar het bruto basissalaris dat je minimaal als vast component nodig hebt om je maandelijkse lasten te dekken. Het gemiddelde waar medewerkers bij RedBlue voor kiezen is € 3500. We zien wel een tendens waarbij medewerkers liever wat lager gaat zitten.

Verwacht verkooptarief

Bij de prognose houden we ervan om conservatief te zijn. Reken met het uurtarief in waarvan jij verwacht dat RedBlue kan factureren. Onder de € 80 doen we geen zaken met onze klanten. Meer dan € 125 komt soms voor. Het gemiddelde bij RedBlue is momenteel € 100.

Parttime dienstverband

Het interne tarief bij een parttime dienstverband wordt hoger omdat verder alle secundaire voorwaarden, behalve het aantal vakantiedagen, gelijk blijven. Hierdoor wordt het bonusdeel dus relatief lager. Vraag ons gerust om een berekening met jouw specifieke wensen.

40-urig dienstverband

Als je een 40-urig dienstverband bij RedBlue hebt, kan het wel zijn dat je opdracht voor 36 uur is. Die kans is tegenwoordig zelfs 50%. Andersom, als je een 36-urig dienstverband hebt, zullen we je niet zonder overleg aanbieden voor opdrachten van 40 uur. Als je dan wel meer dan 36 uur werkt, dan zijn dat overuren en dan is jouw bonus 50% van de omzet.

Win-win-win bij Midlance®

Winst professional

De professional kan zich in een beschermde zakelijke omgeving op eigen wijze ontplooien en heeft daarnaast nog eens 125% tot 175% van het salaris bij een regulier IT bedrijf. Men is nauw betrokken bij de commercie, zonder de verantwoordelijkheid voor het werven van een opdracht.

Winst management

Voor het management is het prettig werken, omdat zij zich door weinig overhead werkzaamheden kan richten op de hoofdzaken van de business. Hierdoor is er voldoende tijd voor sociale contacten met opdrachtgevers en professionals.

Winst opdrachtgever

Als opdrachtgever heb je te maken met ervaren en sterk gemotiveerde professionals met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is nu eenmaal inherent aan het type mens dat zich bij RedBlue aansluit. Door de lage overheadkosten hoeft daarvoor niet de hoofdprijs te worden betaald.

Is Midlance® wat jij zoekt?

 • Midlance® is niet beter of slechter dan een regulier vast dienstverband of freelance, maar wel anders! Het ondernemings- en beloningsmodel is een middenweg  tussen een vast dienstverband en freelancen. Dat moet bij jou passen. Zoek je dit, dan is Midlance® van RedBlue gegarandeerd de beste keuze. Kom praten en je weet het.

 • Je wilt verder ontwikkelen, meer vrijheid, meer invloed op opdrachten en meer verdienen, maar freelance is net een stap te ver. Je bent een ervaren professional die uitgekeken is bij een regulier IT bedrijf. Of je bent freelancer, die vindt dat het volledig zelfstandig ondernemen net te veel verantwoordelijkheid en risico met zich meebrengt.

 • Mogelijk heb je de ambitie om in de toekomst wel een keer geheel zelfstandig worden. Een hele groep medewerkers voelen zich comfortabel bij het Midlance® model, soms zelfs al meer dan tien jaar. RedBlue blijkt daarnaast ook een mooie springplank naar zelfstandigheid te zijn, want 70% kiest ervoor om na enkele jaren alsnog de stap naar freelance te wagen. RedBlue is trots op deze mooie rol in de markt.

Salariscalculator

Je kunt een berekening opvragen, maar samen afstemmen wat dit betekent voor jouw specifieke situatie is veel leuker en handiger.
Solliciteer daarom hierboven op één van onze vacatures of kies een open sollicitatie.