5 nieuwe elektrische leaseauto’s in 2020 geschikt voor de detacheringsbranche
27 januari 2020 
1 min. leestijd

5 nieuwe elektrische leaseauto’s in 2020 geschikt voor de detacheringsbranche

Elektrisch rijden zit enorm in de lift. Vanuit RedBlue doen we ons best om ook de medewerkers die gedetacheerd worden, warm te maken voor elektrisch rijden. Het is goed voor het milieu en de voordelen overstijgen inmiddels wat ons betreft ruimschoots de nadelen dus waarom zou je het niet doen? In deze blog zetten wij ter inspiratie vijf gave nieuwe lease modellen voor je op een rij.

De cijfers

Om je te overtuigen, nog even wat feiten en cijfers. Nederland wordt internationaal gezien als een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Volgens het RVO is het marktaandeel van volledig elektrische auto’s momenteel 17,2% (ijkpunt november 2019).

Van aanzienlijk belang voor degenen die – net als onze mensen – grotere afstanden moeten overbruggen: Geen enkel ander land schijnt over zo’n goede laadinfrastructuur te beschikken als Nederland. Er zijn inmiddels circa 49.343 (semi)publieke laadpunten en 1.136 snellaadpunten. Daarmee hoef je niet meer bang te zijn dat je onverwacht ergens stil komt te staan, er is eigenlijk altijd wel een laadpaal in de buurt. Het is ook vooral een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Laad je auto als het even kan gewoon op terwijl je op je werk bent of las een pauze in als je een afstand van meer dan 300 km moet overbruggen. Voor een volle batterij moet je auto gemiddeld 3 uur aan een laadpaal, maar het is vrijwel nooit nodig om onderweg helemaal op te laden om je doel te bereiken.

Meest verkocht

Het aanbod van elektrische auto’s is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Er is dan ook genoeg te kiezen. Ze worden bovendien steeds betaalbaarder. Het prijsverschil dat er is, wordt gecompenseerd door de lagere gebruikskosten. Daarnaast kun je ook in 2020 nog profiteren van fiscale voordelen als een lagere bijtelling. Welke modellen het meest worden verkocht? Het RVO meldt dat Tesla Model 3 er eind 2019 met kop en schouders bovenuit steekt, gevolgd door Hyundai Kona, Kia Niro, Nissan Leaf en Hyundai Ioniq.

5 mooie nieuwe modellen in 2020 en 2021

In 2020 en 2021 komen weer allerlei mooie nieuwe modellen op de markt. Wij selecteerden een vijftal pareltjes die geschikt zijn voor langere afstanden en die je als detacheerder prima kunt leasen om het land te doorkruisen:

1. Tesla Model Y Long Range Dual Motor (2021)

Actieradius 425 km, geschat leasebedrag vanaf 725 euro per maand (exclusief bijtelling).

2. Ford Mustang Mach-E SR RWD (2020)

Actieradius 360 km, geschat leasebedrag vanaf 626 euro per maand (exclusief bijtelling).

3. Volkswagen ID.3 Long Range (2020)

Actieradius 450 km, geschat leasebedrag vanaf 575 euro per maand (exclusief bijtelling).

4. Seat el-Born (2020)

Actieradius 340 km, geschat leasebedrag vanaf 450 euro per maand (exclusief bijtelling).

5. Nissan Leaf e+ (2020)

Actieradius 330 km, geschat leasebedrag vanaf 557 euro per maand (exclusief bijtelling).

Tip: Wees alert op de actieradius die wordt benoemd door de fabrikant. Als de fabrikant uitgaat van oude NEDC-gegevens, dan zijn deze hoogstwaarschijnlijk te optimistisch. Het geeft een realistischer beeld als de WLTP-testmethode wordt gebruikt.