Hoe hangt de vlag erbij?
10 oktober 2020 
1 min. leestijd

Hoe hangt de vlag erbij?

Hoe gaat het eigenlijk bij jullie? Dat was afgelopen maanden de meest gestelde vraag bij ons. Heel wat anders dan de vraag of we nog een goeie SAP, Oracle of Java professional beschikbaar hebben. Heel begrijpelijk want gezondheid en persoonlijke aandacht was opeens belangrijker geworden dan business.

We kregen hele andere gesprekken met elkaar. Meer aandacht voor de mensen achter de business. We werden zelfs in het zaken doen iets milder voor elkaar. Inmiddels merken we dat de focus al weer flink op de reguliere business ligt. Er lijkt gelukkig nog wel een vleugje extra persoonlijke aandacht en extra begrip naar elkaar te zijn blijven hangen. Een aangenaam gevolg.

De vraag was ook logisch, omdat we ervoor kozen om de externe communicatie op een laag pitje te zetten. RedBlue had razendsnel de (groei)strategie aangepast naar behoud. Alle aandacht was er op gericht om onze beschikbare en nieuwe medewerkers aan de slag te krijgen en huidige medewerkers aan de slag te houden. Daarbij hadden we er ook voor gekozen om sollicitanten aan wie we vlak voor de pandemie het ja-woord hadden gegeven, alsnog binnen te laten komen. Lekker uitdagend, maar wij kregen er energie van.

Die energie was hard nodig, want zoals we nu weten, werd het allemaal nog wat vervelender dan we initieel hadden gedacht. Op dat moment konden we gelukkig terugvallen op een degelijke basis, een goed netwerk en uiterst ervaren commerçanten. De werving en de marketing daaromtrent werd on-hold gezet. De marketing voor sales kreeg onze aandacht, want dat was minder goed op orde dan we zouden willen.

Er was een lange adem nodig en we hebben heel wat niet-successen moeten verwerken, maar vandaag was het feest. Iedereen is ingezet op een leuke opdracht. Altijd een prachtig moment voor een consultancy bedrijf. We hebben geleerd dat het feest van korte duur kan zijn, dus we genieten er nu van.

Als je zelf lekker in je vel zit, ontstaat er opeens ook weer ruimte voor de ander. Zo werkt dat blijkbaar. Hoe is het jullie vergaan? Hoe gaat het nu? Kunnen we iets voor jullie betekenen? Laat het ons weten. Het is nu het juiste moment.

Henriette van den Berg
Carola van Rooij
Ron du Fijn
Raoul Zeilstra