De IT professional aan het woord: Rob de Haan
05 februari 2020 
1 min. leestijd

De IT professional aan het woord: Rob de Haan

Waarom kiezen goede, gekwalificeerde IT professionals voor RedBlue? Dat kunnen we zelf natuurlijk gaan vertellen, maar we laten veel liever onze mensen aan het woord. Maak kennis met Rob de Haan, die al sinds 2010 namens RedBlue in diverse rollen werkzaam is bij de Rabobank.

Na zijn studie Informatica aan de Universiteit van Nijmegen begon Rob zijn loopbaan bij het Ministerie van Justitie. Negen jaar lang werkte hij bij Oracle als ontwikkelaar en projectleider, waarmee hij zich met recht een Oracle specialist mag noemen. Bij zijn volgende werkgever, Logica CMG, kwam hij via via in contact met Ron du Fijn en Raoul Zeilstra, die toen net op het punt stonden RedBlue op te richten.

Een goed gevoel

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, dus ik ging bij hen op gesprek. Het was een prettige kennismaking, dat gaf vertrouwen. Toen zij daadwerkelijk van start gingen met RedBlue ben ik dan ook met hen meegegaan.” Het MidLance concept, dat de zekerheid van een vast dienstverband combineert met de vrijheid van een zelfstandig ondernemer, sprak Rob meteen aan. “Je verdient uiteindelijk meer voor dezelfde werkzaamheden. Daarnaast neemt RedBlue de administratieve rompslomp uit handen, zij regelen en faciliteren op dat gebied alles.”

Baas over je eigen ontwikkeling

“Verder heb je de vrijheid om zelf keuzes te maken. Niet alleen in de opdrachten die je aanneemt, maar ook de opleidingen die je wilt volgen. Er is geen werkgever die voor mij bepaalt welke studie ik moet doen. Dat is mijn eigen verantwoordelijkheid.” Rob heeft de afgelopen jaren dan ook wel degelijk geïnvesteerd in zijn eigen ontwikkeling. Hij behaalde verschillende certificeringen, waaronder Scrum (Professional Scrum Master) en TOGAF (architectuur).

De uitdaging

Rob werkt inmiddels alweer 10 jaar bij de Rabobank, de laatste jaren als solution architect. “In die hoedanigheid denk ik na over de toekomst van de automatisering van de Rabobank op het gebied van Cloud integratie. Hoe kunnen we bijvoorbeeld beter inspelen op de wensen van de klant als het gaat om de kanalen die gebruikt worden om met hen te communiceren? Er zijn zo veel verschillende Cloud applicaties gemoeid met het ‘nieuwe werken’; om er optimaal mee te kunnen werken, moeten die allemaal met elkaar worden geïntegreerd.” Een uitdaging waar Rob maar al te graag een bijdrage aan levert, samen met zijn team.

Eindig

“Af en toe heb ik telefonisch contact met Ron en Raoul, of zij komen bij mij langs om even bij te praten. De lijnen zijn kort, dus dat loopt allemaal prima. Op dit moment heb ik het nog prima naar mijn zin bij de Rabobank. Het is onzeker hoe lang ik er nog kan blijven. Het zou jammer zijn als het stopt, maar het is wellicht ook wel fijn om op een gegeven moment weer wat dichter bij huis te werken. We zien wel. Ik heb er alle vertrouwen in dat RedBlue weer een andere opdracht voor mij vindt zodra het aan de orde is.”