RedBlue in ICT/Magazine: Groei ondanks de recessie
12 juni 2012 
1 min. leestijd

RedBlue in ICT/Magazine: Groei ondanks de recessie

ICT Magazine

Deze week is een artikel over RedBlue verschenen in de ICT/Magazine. RedBlue is het onderwerp van een artikel over bedrijven die groei vertonen in tijden van recessie.


Succesvol opgroeien in de recessie

RedBlue IT Professionals detacheert senior SAP en Oracle consultants. Het bedrijf  is vlak voor de recessie gestart. Een half jaar na de oprichting stortte de markt volledig in. Na  vier jaar wordt de balans opgemaakt.

RedBlue maakte vanaf juni 2008 een vliegende start. Binnen een half jaar was de doelstelling voor drie jaar al gehaald. “Als je in die tijd een senior IT professional had, dan kon gekozen worden uit verschillende mooie opdrachten. Ook het tarief was meestal geen probleem,” aldus Raoul Zeilstra, directeur / eigenaar.

“Na een half jaar stortte de markt in en moest de focus worden verlegd van groei naar consolidatie.” Sindsdien wordt er uiterst voorzichtig ondernomen. Nieuwe consultants worden mondjesmaat aangenomen. Desondanks vertonen de omzet en het bedrijfsresultaat al vier jaar op rij een serieuze groei. Tijd voor een korte analyse.

Succesfactoren

De senioriteit van de medewerkers, een degelijk relatienetwerk en lage overheadkosten, liggen ten grondslag aan dit positieve verhaal.

De professionals zijn echt senior in hun huidige specialisatie, zij blijven graag dicht bij de techniek en dragen zo werkelijk bij aan de bedrijfsvoering bij klanten. Dat deze mensen vrijwel overal de reorganisatie-rondes hebben overleefd, wordt als één van bewijzen hiervan opgevoerd.

Een netwerk van relaties dat is gebaseerd op de juiste mix van openheid en professionaliteit. Openheid in zakendoen is volgens RedBlue een voorwaarde om succesvol te detacheren. “Voordat een opdracht start, moeten alle betrokkenen exact weten waar ze aan toe zijn, zodat de opdracht zelf daarna de volle aandacht kan krijgen. “

RedBlue hanteert het zogenaamde MidLance® bedrijfsmodel, waar de hiervoor genoemde professional zich erg thuis voelt. “We praten dan met name over senior professionals die uitgegroeid zijn bij de reguliere IT bedrijven of freelancers die vinden dat het ondernemen te veel verantwoordelijkheid, risico of eenzaamheid met zich meebrengt,” aldus Zeilstra.

Zoals de naam al aangeeft, behelst MidLance® een ondernemings- en beloningsmodel dat het midden houdt tussen een vast dienstverband en freelancen. Kort gezegd betekent dit dat de medewerker een vast dienstverband heeft met een goed basissalaris en daarnaast een flinke bonus voor ieder gewerkt uur.

Toekomst

Uitspraken over de toekomst doet RedBlue niet. “Vorig jaar waren onze mensen voor meer dan 95% ingezet en dat willen we graag zo houden. Het gaat nu goed en we proberen rustig aan door te groeien met medewerkers in vaste dienst.”