RedBlue sponsort Nederlands kampioen Offshore RIB Rally.
04 oktober 2011 
0 min. leestijd

RedBlue sponsort Nederlands kampioen Offshore RIB Rally.

04-10-2011

Sponsorcontract

RedBlue heeft een tweejarig sponsorcontract afgesloten met RibX uit Hilversum. Het RIB Sport Racingteam werd in 2010 Nederlands kampioen Offshore RIB Rally.

RIB’s

RIB’s (Rigid Inflatable Boats) zijn zeer stevige polyester boten met rondom een rubber tube en zijn voorzien van zware motoren van 100 tot 350 PK. Naast de wedstrijden wordt dit type boot ondermeer ingezet door reddingsbrigades en de marine. Ze kunnen snelheden tot ruim 130 km/u behalen.

Prolongatie titel

In 2011 gaat het RIB Sport Racingteam wederom aan een aantal RIB Races deelnemen, waaronder de Coastal Run, Batavia race en de Scheveningen Coastal Run. Races die bepalend zijn voor de stand in het NK RIB-Rally en waarbij de Noordzee mede bepalend is voor het positief afsluiten van de deelname aan het kampioenschap.

Juiste match

Snelheid en wendbaarheid zijn de kenmerken van een RIB. Professionaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel bij het RibX-team. Dit zijn ook juist de zaken waar RedBlue binnen haar vakgebied voor staat.

RIB Battle

In een RIB Battle probeert een team zo snel mogelijk een aantal boeien te ronden. De boeien kunnen met GPS gevonden worden door het beantwoorden van vragen. In de race worden snelheden van ruim boven de 100 km per uur gevaren.

RedBlue koppositie RIB Battle

RedBlue laat medewerkers en relaties graag kennismaken met dit fenomeen. Onlangs heeft het team van RedBlue in de zogenaamde RIB Battle de koppositie overgenomen van het team CliniClowns.