RedBlue trakteert zichzelf tijdens 1ste Lustrum
01 juni 2013 
1 min. leestijd

RedBlue trakteert zichzelf tijdens 1ste Lustrum

Iedereen ingezet

In juni viert RedBlue IT Professional haar eerste Lustrum. De detacheerder uit Hoofddorp is  vlak voor de recessie in 2008 gestart en is nog steeds succesvol. Op het moment van het Lustrum heeft RedBlue alle medewerkers ingezet en trakteert zichzelf daarmee op het mooiste cadeau dat een detacheringsbedrijf kan wensen. Naast de groep senior Oracle en SAP professionals die in vaste dienst zijn, wordt een variërend aantal externe professionals ingehuurd.

Startpunt nieuwe periode

RedBlue beschouwt het Lustrum als een startpunt voor een nieuwe periode. Het bedrijf dat in de recessie is opgebouwd, heeft geen sterke teruggang gekend, maar is wel lang stabiel gebleven.

Nu de markt langzaam maar zeker beseft dat het echt niet meer zo gaat worden zoals het was, staat er veel te veranderen. De transparantie in de markt zorgt er voor dat bedrijven zonder aantoonbare meerwaarde serieus in de problemen komen. Tarieven staan extreem onder druk en traditionele business modellen zullen aangepast moeten worden.

Tegelijkertijd ziet RedBlue wel absoluut een verbetering in de markt. Dit loopt gelijk met de huidige macro-economische verwachtingen.

Economisch vooruitzicht ICT

Op het gebied van ICT daalt de groei op wereldniveau, doordat de nieuwe economieën stabiliseren. We praten dan nog steeds wel over een groei van 4% in 2013 en 5% in 2014! Voor Europa wordt voor 2013 nog altijd een groei verwacht van 1,2% en voor 2014 zelfs 1,4%. De Nederlandse ICT markt loopt hier duidelijk achteraan en zal in 2013 met zo’n 0,5% groeien en in 2014 met bijna 1% groeien.

Dienstverlening ICT in Nederland

Als er alleen gekeken wordt naar de sector dienstverlening in de ICT in Nederland, dan is sinds 2010 jaarlijks een enorme daling te zien. Dit komt door minder werk, maar ook door flink lagere tarieven. Het jaar 2012 laat een dieptepunt zien en zal nog flinke daling opleveren, maar vanaf 2014 zal duidelijk worden dat Nederland duidelijk achter de groei in Europa aan loopt. In de praktijk blijkt er inderdaad al op flinke schaal getekend te worden voor grote projecten en ziet het bedrijf de aanvragen toenemen.

Kansen in enerverende toekomst

RedBlue ziet juist in deze tijd veel kansen, omdat zij super wendbaar is en men uiterst gedreven is om het bedrijf de komende tijd nog duidelijker op de kaart te zetten. Nieuwe businessplannen van RedBlue voor de komende periode worden momenteel uitgerold.

RedBlue bedankt haar relaties voor de bijdrage aan haar succes en kijkt graag samen uit naar een enerverende, maar mooie toekomst.