SAP en Oracle ‘leaders’ op het gebied van ERP
07 augustus 2019 
1 min. leestijd

SAP en Oracle ‘leaders’ op het gebied van ERP

SAP en Oracle zijn de onbetwistbare leiders op de ERP-markt. Dat blijkt uit het ‘MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Operational ERP Applications 2019 Vendor Assessment’ dat enkele maanden geleden werd gepresenteerd door het gerenommeerde onderzoeksbureau IDC. Zij blijken het beste te kunnen voldoen aan de wensen van bedrijven anno 2019 én sluiten in hun strategische ontwikkeling het beste aan bij de behoeften van diezelfde ondernemingen over 3 tot 5 jaar.

ERP

Met Enterprise Resource Planning (ERP) systemen kun je de actuele gegevens over bedrijfsprocessen (bijv. productie, in- en verkoop, logistiek, administratie, engineering en HR) aan elkaar koppelen. Daarmee wordt het een stuk makkelijk om deze processen aan te sturen, waardoor ze ook veel efficiënter verlopen. ERP is niet alleen interessant voor grote ondernemingen, maar ook voor kleine en middelgrote bedrijven.

Golden oldies

Er zijn verschillende leveranciers van ERP-software, waaronder Sage, Microsoft, Infor, Epico, Plex Systems, SAP en Oracle. SAP en Oracle zijn al lang actief op de ERP-markt. SAP houdt zich sinds de oprichting bezig met de optimalisatie van bedrijfssoftware. Oracle staat van oudsher bekend om haar database software maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld in de richting van bedrijfsapplicaties. Beide ondernemingen hebben zich kennelijk tijdig weten te vernieuwen en zijn uitgegroeid tot koplopers op het gebied van ERP.

Schaarse expertise

Vanzelfsprekend omarmt RedBlue SAP en Oracle als ‘leaders’ in de ERP markt. Aan goede ERP software heb je echter niets als je onvoldoende deskundige medewerkers hebt die deze voor je kunnen implementeren en onderhouden. Wij weten ervaren, gemotiveerde professionals – met minimaal 10 jaar ervaring met SAP of Oracle – aan ons te binden en detacheren deze bij klanten van uiteenlopende pluimage. RedBlue biedt een eigentijds dienstverband, waarbij wordt gewerkt volgens het MidLance® concept; de middenweg tussen een vast regulier dienstverband en freelancen. Daardoor voelen professionals zich serieus genomen, wat hun betrokkenheid en hun enthousiasme alleen maar ten goede komt.

Het hele artikel van het IDC is hier na te lezen.

Heb je behoefte aan extra SAP of Oracle expertise? Of ben jij zelf een ervaren professional en wil je bij ons in vaste dienst komen? Neem dan vooral contact met ons op!