SAP HANA Express. Een aanrader voor SAP ontwikkelaars.
08 november 2019 
1 min. leestijd

SAP HANA Express. Een aanrader voor SAP ontwikkelaars.

De meeste SAP ontwikkelaars willen graag op de hoogte blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen van SAP.  Cursussen en congressen zijn daar goede hulpmiddelen bij, maar vaak hebben deze als nadeel dat het oefensysteem maar een korte tijd te bereiken is. Als de cursus afgelopen is, is het cursussysteem vaak ook uit de lucht.

Om de SAP ontwikkelaar toch een platform te geven waarbij deze zich kan ontwikkelen op de tijd dat het voor hem schikt, heeft SAP, SAP HANA Express ontwikkeld. SAP HANA Express is een HANA omgeving die op de laptop van de ontwikkelaar kan worden geïnstalleerd. Op dit systeem kan alles worden geoefend wat HANA te bieden heeft.

Hierbij valt te denken aan; HANA views, HanaXS , CDS ontwikkeling, Fiori (3) en nodeJs applicaties.

Ik heb zelf veel ervaring op kunnen doen hoe een Fiori app met de backend kon worden verbonden. En dan voornamelijk het gedeelte met het opslaan van de data uit de frontend in de HANA tabellen. Daarnaast heb ik me SAP HanaXS eigen kunnen maken en heb daar de nodige programma’s mee kunnen programmeren.

SAP zorgt ervoor dat de downloadbare HANA Express up-to-date blijft. Daardoor weet je zeker dat je altijd met de laatste ontwikkelingen bezig bent.

Er is wel een krachtige laptop voor nodig, maar als je Hana Express eenmaal op je laptop geïnstalleerd hebt, dan heb je als SAP ontwikkelaar ook iets moois in handen. Een aanrader. Veel succes!

Anton Pierhagen

Full stack SAP Netweaver, Hana, Abap, Fiori, UI5 Developer bij RedBlue IT Professionals