Wat kunnen we WEL doen in deze periode van griep?
19 maart 2020 
2 min. leestijd

Wat kunnen we WEL doen in deze periode van griep?

We kunnen gewoon alles blijven doen, behalve bij elkaar in de buurt zijn, zou je denken. Zo is het ook. We kunnen dus best denken in mogelijkheden. Wat kan WEL? Gelukkig is dat heel veel. In een moeilijke tijd als deze, komt het beste in ons naar boven. Dat gaat zeker veel mooie dingen opleveren. De economie kan deze pandemie wel opvangen, mits we niet massaal in paniek raken.

Thuiswerken voor gevorderden

Het is een goed moment om het thuiswerken en alle faciliteiten eens goed op te zetten. Bij RedBlue werkten alle kantoormedewerkers al op woensdag en vrijdag thuis. Voor de bedrijfsvoering gebruiken we zo’n 30 online tools. Ook als we via remote desktop niet op onze werkplek zouden kunnen inloggen, dan zijn deze tools nog online of via een mobiele app te gebruiken. Overal waar internet is kunnen we met PC, Mac, tablet of mobiel 100% aan de slag met ons werk. Zo zou het moeten zijn.

Events niet cancelen maar uitstellen of online organiseren

Verschillende events worden gecanceld. Super jammer, want mensen schrijven zich daarvoor in en hebben daar dus zin in. Ga de uitdaging aan om het online te organiseren. Fouten maken mag. Juist nu zal iedereen respect hebben voor je lef. En anders kan het event ook later nog eens doorgang vinden. De wereld vergaat echt niet. Straks gaat alles gewoon weer lopen.

Reistijd besparen en een studie doen

De meest gehoorde reden bij ons waarom een studie niet gedaan wordt, is omdat het werk dat niet toelaat. Zeker als je elke dag nog uren moet reizen, heb je ‘s avonds geen energie meer om te studeren. Waarschijnlijk krijg je nu thuis echt wat meer tijd. Pak die cursus, studie, certificering op. Investeer in jezelf. Het is nog steeds zo dat het deuren opent die anders gesloten blijven.

Online business onder de loep nemen

Loopt de werving, inkoop en verkoop een beetje door nu? Misschien denk je dat juist nu iedereen online is en zich op internet bevindt. Aaaaah, jammer, dat is al jaren zo. Maakte je daar nog niet voldoende gebruik van? Pak je online marketing, werving, inkoop en sales aan. Straks kun je weer afspreken en gezellig naar elkaar toe rijden, dat kan blijven, maar de basis is online. Echt.

Kwaliteit verbeteren

Is de eerste stress achter de rug? Ben je er achter dat heel veel gewoon doorloopt? Super fijn. Het is nu misschien een goed moment om eens lekker op te ruimen. Sommige dingen kun je wat minder doen, maar wel beter. Zaken die je met haast hebt gedaan, kun je nu misschien nog eens bekijken en verbeteren. Zo kom je straks sterker voor de dag.

Vertrouwen in je werknemers of teamgenoten versterken

Deze ligt gevoelig, maar is wel waar natuurlijk. Veel werkgevers hadden nog niet het volste vertrouwen dat een medewerker zich thuis net zo inzet als op kantoor. Dit geldt ook voor teamgenoten onderling. En nu moet je wel. Waarschijnlijk merk je dat het wantrouwen niet terecht was. Als dat niet zo is, dan is het de hoogste tijd dat die persoon eens wat anders gaat doen. Als je op kantoor wel flink aan de slag bent en in deze periode thuis niet, dan zit het goed fout.

Niet in paniek raken

Tot slot halen we graag de wijze woorden van Hoogleraar economie Peter van Bergeijk aan (Volkskrant): “Ondanks dat een pandemie relatief kleine gevolgen heeft voor de reële Nederlandse economie, kan deze toch de aanleiding vormen voor een economische crisis. Voor veel mensen is het lastig om in deze tijd rationeel te blijven en te luisteren naar de mensen die verstand van zaken hebben. Als het vertrouwen bij consumenten zich niet herstelt, dan kunnen we in een financiële crisis terecht komen. De kosten van een pandemie kunnen we als samenleving makkelijk hebben, maar de economische schade van paniek valt niet te voorspellen.

Sterkte allemaal en succes met de tips!