De IT professional aan het woord: Anton Pierhagen
27 december 2019 
2 min. leestijd

De IT professional aan het woord: Anton Pierhagen

Waarom kiezen goede, gekwalificeerde IT professionals voor RedBlue? Dat kunnen we zelf natuurlijk gaan vertellen, maar we laten veel liever onze mensen aan het woord. Maak kennis met Anton Pierhagen, die sinds 2018 bij RedBlue in dienst is en momenteel namens RedBlue als senior SAP consultant werkzaam is bij Jumbo in Veghel.

De 40-jarige Anton omschrijft zichzelf als een echte ‘bèta’. Hij begon ooit met een opleiding technisch tekenen aan de MTS (civiele techniek). Van daaruit kwam hij in aanraking met programmeren, wat hem veel beter bleek te liggen. “Zo ben ik het vak ingerold”, vertelt Anton enthousiast. “Op een gegeven moment kreeg ik de kans om bij Capgemini aan de slag te gaan als technisch SAP consultant. Die heb ik gegrepen maar ik merkte al snel dat ik bij zo’n groot bedrijf niet helemaal op mijn plek zat. Daarna heb ik met plezier gewerkt bij verschillende kleinere ondernemingen maar op een gegeven moment was ik simpelweg toe aan meer verantwoordelijkheid.”

Zelf ontdekken

Anton zette zijn zoektocht voort en stuitte op MidLance®, het unieke ondernemings- en beloningsmodel van RedBlue. “De combinatie van enerzijds de zekerheid van een vast dienstverband en anderzijds veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, sprak me erg aan. Als autodidact die bij voorkeur leert in de praktijk kies ik toch in eerste instantie voor een bepaalde mate van vastheid en vermijd ik liever de risico’s die je loopt als zzp-er. MidLance® biedt me de gelegenheid om te ontdekken of een leven als zelfstandige al dan niet bij mij past.”

De eerste indruk

In juni 2018 ging Anton op gesprek bij de eigenaren van RedBlue, Raoul en Ron. “Daar had ik meteen een goed gevoel bij. Ze kwamen eerlijk en oprecht over. Geen verborgen agenda’s, ze maakten heel duidelijk wat ze voor mij konden betekenen, niets meer en niets minder.” Anton hakte de knoop door en maakte de overstap naar RedBlue. “Ik gaf aan wat ik graag zou willen, waarna zij keken welke opdrachten het beste pasten bij mijn wensen en mijn expertise. Uiteindelijk kwamen we uit bij Jumbo in Veghel.”

Leren van elkaar

“Bij Jumbo Veghel zijn ze druk bezig om de SAP software te vernieuwen, ze zochten een programmeur die meer zaken kan oppakken dan sec het programmeren in de digitale omgeving die mij al bekend is. Denk aan het programmeren in een andere taal en het uitvoeren van analyses. Dit maakt de opdracht voor mij extra interessant omdat ik zo de kans krijg om mezelf te ontwikkelen. RedBlue heeft gezorgd dat ik alles heb wat ik nodig heb om mijn werk te kunnen doen. Inhoudelijk werk ik samen met het team bij Jumbo. Dit bestaat uit een mooie mengeling van vaste medewerkers, zzp-ers en mensen die gedetacheerd zijn via andere IT-bedrijven. Al doende leren we ontzettend veel van elkaar. De samenwerking met RedBlue loopt soepel. Als er iets is, weet ik hen te vinden en zij mij. We weten wat we aan elkaar hebben.”

De toekomst

De opdracht bij Jumbo Veghel loopt voorlopig nog door. Mocht de opdracht stoppen, dan gaat RedBlue tijdig op zoek naar een nieuwe opdracht, dat geeft me een gerust gevoel. Ik zit bij RedBlue heel goed op mijn plek!”